VETH/SoTe-turva koulutus 

Mikäli työpaikallasi esiintyy väkivallan uhkaa tai on pelko väkivallasta tämä on juuri oikea koulutus työyhteisöllenne. Koulutus suunnitellaan työyksikön erityispiirteet huomioiden. Koulutuksen tarkoitus on herättää aktiivinen väkivallan ennaltaehkäisyn kulttuurin kehittäminen työyhteisössä. Koulutus antaa kattavat valmiudet fyysisiin aggrssiivisen henkilön kohtaamisen ja itsensä suojaamisen taitoihin.  Soita ja kysy lisää.

Koulutuksen taustaa ja sisältöä

Sosiaali- ja terveysalan yksiköille sekä oppilaitoksille suunnattu väkivallan ennaltaehkäisyn ja turvallisten hoidollisten kiinnipito- ja irtautumismenetelmien koulutus. Täysimittainen koulutus kestää 5 työpäivää, Koulutus voidaan sovittaa työyhteisöjen tarpeisiin ja koulutusta tarjotaan myös lyhyempänä 1-4 päiväisenä.

SoTe-turva koulutus sisältää:

(Pohjautuu vanhaan VETH menetelmään jota on päivitetty lakien ja kiinnipitojen, sekä irtautumistaitojen osalta vastaamaan nykypäivän haasteita)

– Lailliset, ammatilliset ja eettiset perusteet omalle toiminnalle väkivallan ennaltaehkäisyssä ja rajoittamistilanteissa.

– Väkivallan ennaltaehkäisy, kontrollointi ja turvallinen hoito

-Turvalliset hoidolliset kiinnipitomenetelmät.

– Ryhmä työskentely, jokainen työntekijä tietää mitä tekee, koskaan ei olla rajoittamistilanteessa yksin

– Turvallisuus aktiivisena osana työkulttuuria

– Riskinhallinta: henkilökunnan ja potilaiden turvallisuus
– Rajoitustilanteissa pyrkimys vuorovaikutukseen rajoitettavan kanssa
– Suojata rajoitettavaa vammoilta
– puolustautuminen ja irtautumistaidot väkivaltaisesta/uhkaavasta tilanteesta selviämiseksi

VETH koulutusta on toteutettu jo n.18 vuoden ajan. Koulutus alkanut Kellokoskensairaalasta. SaiRak kouluttajat ovat kouluttaneet mm. HUS (suunniteltu koulutus sisältö ja pilotoitu Hyvinkään sairaala) ja HYKS osastoja, Hyvinkään seurakunta (lastenohjaajat), Sofianlehdon osasto, yksityisiä lastenkoteja ja nuorisokoteja, koulunkäynti avustajia, Opiskelijoita mm. Laureassa, HAMK, Forssan yksikkö, HYRIA, DIAK. DEFCONSYS OYn mukana mm. Aurooran sairaala.

https://www.facebook.com/SoTeturva

Related Posts