SaiRak Oy:n tarina

Olipa kerran sairaanhoitaja Mika, joka halusi tehdä ihmisläheistä työtä. Yhtenä yönä Mika teki päätöksen, hän perustaisi oman yrityksen. Niinpä Mikasta tuli kotisairaanhoitoyrittäjä. Toiminta oli yhden miehen toiminimenä pienimuotoista ja Mika jatkoi päätyötään sairaalassa.

Omilla tahoillaan Riitta, Kirsi ja Raili pohtivat työtään ja tulevaisuuttaan vuoden 2013 loppupuolella. Asiasta käytiin keskusteluakin neljästään, mutta asia jäi pohdintaan. Riitta vaihtoi työpaikkaa ja koska ei kokenut uutta työpaikkaa omakseen, vaihtoi työpaikkaa toistamiseen. Siinä samalla kypsyi ajatus ryhtyä sittenkin yrittäjäksi ja tehdä työtä omien arvojen mukaisesti: kiireettä, aikaa asiakkaalle antaen. Lopulta helmikuussa 2014 istuttiin neljästään alas ja päätettiin muuttaa Mikan toiminimi SaiRak osakeyhtiöksi. Samalla mietittiin yrityksen arvoja ja tavoitteita. Haluamme tehdä työtä ammattitaitoisesti ja asiakkaan toiveita kuunnellen ja asiakkaalle aikaa antaen.

Mietimme omia vahvuuksiamme yrittäjinä: Mika on sairaanhoitaja, jolla on kokemusta akuuttipsykiatriasta, päihdehoitotyöstä, mielialahäiriöistä ja sisätaudeista.  Raili ja Riitta ovat koulutukseltaan perushoitajia. Molemmat ovat olleet akuuttipsykiatriassa, mielialahäiriöillä, mutta toki erojakin on. Raililla on kokemusta myös psykogeriatriasta (helpommin sanottuna vanhuspsykiatriasta) sekä kehitysvammatyöstä. Riitta on aloittanut työuransa sisätaudeilla ja sen jälkeen ollut vanhustyössä, kotihoidossa ja psykoosikuntoutusosastolla. Osakkaista löytyisi siis ammattitaitoa, erityisesti mielenterveys ja vanhusasiakkaiden hoitoon.

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto myönsi kotisairaanhoidon luvat SaiRak Oy:lle toukokuussa 2014. Toimialueenamme on Hyvinkää, Mäntsälä, Järvenpää ja Tuusulasta Kellokoski ja Jokela.

Mitä tänään? Seuraamme aktiivisesti SOTE-uudistusta ja vielä vuoden 2017 aikana ilmottaudumme mukaan henkilökohtaisen budjetin kokeiluun Hyvinkään, Mäntsälän ja Järvenpään alueilla.

Entä tulevaisuudessa? Toivomme pystyvämme tarjoamaan entistä paremmat palvelut asiakkaille ja heidän omaisilleen unohtamatta miksi ja millä arvoilla työtä teemme. Asiakkaita otamme vain sen verran kuin pystymme – jotta meillä on aikaa asiakkaalle!